HRENGEITRU
Pregled po abecedi:
Back

Zemljište - Prodaja - SPLITSKO-DALMATINSKA - STARI GRAD - STARI GRAD

REC ID: 648694

Zemljište - Prodaja - SPLITSKO-DALMATINSKA - STARI GRAD - STARI GRAD

Cijena:

120,000 €

932,400 Kn

Mjesto: STARI GRAD
Površina: 1200 m2
Broj soba: 0
Okućnica: 0 m2
Broj kupaona: 0
Garaža: 0
Blizina transporta: -
Blizina plaže: -
Broj pregleda:
 1 2 3 4

Veće građevinsko zemljište u Starom Gradu na otoku Hvaru

Prodaje se veće građevinsko zemljište u Starom Gradu, na otoku Hvaru, od 1.200 m² koje se nalazi se na jugozapadnoj strani grada, nedaleko od najvećeg gradskog trga. Uvjeti gradnje se donekle razlikuju u području Starog Grada ovisno o poziciji zemljišta.

Po našim saznanjima na ovom zemljištu moguće je sagraditi kuću visine do 7m, koja u bazi može imati 150 m², odnosno dozvoljena je izgrađenosti od 20% terena, s koeficijentom iskorištenosti terena od 0,75%, maksimalna katnost građevine može biti Po+P+1. Uz rub terena prolazi elektro i vodovodna mreža. Na terenu 30% mora biti prekriveno zelenilom. S obzirom na veličinu terena ovdje se može smjestiti lijepa vila okružena zelenilom.

Povijest Starog Grada se može pratiti sve do unazad 2400 godina kada se zvao Pharos, ime koje su mu dali grčki kolonisti koji su u ovo područje došli sa njihovog istoimenog otoka. Stari dio grada čini labirint kamenom popločanih uličica, u kojima su nalaze mnogi obiteljski restorani sa vrlo primamljivom ponudom lokalne kuhinje. Stari Grad je također poznat po mnogobrojnim kafe barovima u kojima se odvija društveni život mjesta, što je tipično za mediteranski način života. Na rubu grada i nedaleko njega ime više lijepih plaža.

Na kilometar od grada nalazi se glavna otočna trajektna luka Stari Grad, odakle jadrolinijini trajekti više puta dnevno, tokom cijele godine, prevoze ljude i vozila na relaciji Stari Grad -Split. Ljeti trajekti pređu tu relaciju 6-8 puta, a povremeno postoji i direktna veza sa talijanskom obalom.
Desetak kilometara istočnije nalazi se Jelsa, lijepo dalmatinsko mjesto, odakle jadroliniji katamarani svakodnevno preko Bola na Braču prometuju sa Splitom. Sa druge strane , 15 km udaljeno je najveće otočno središte Hvar, odakle katamarani zimi dvaput, a ljeti neprestano voze do Splita, Korčule, čak i Dubrovnika.

 

Kontakt: Balustrade Estates
Upit za nekretninu: Zemljište, STARI GRAD, 1200m2, 120,000 €
RECID: 648694

Vaše ime:
Telefon:
Vaš e-mail:
Poruka:
4 + 3 =
Način odgovora:
Skipy
Studio Artis